Bild

Bild

tisdag 24 maj 2011

Maria snickrar del 2

Ja, nu är det ju jag och mannen som snickrar ihop. Men det blir lika amatörmässigt ändå. Ett litet regnskydd vill i alla fall fåren ha så det var bara att sätta igång. Ingen av oss vet överhuvudtaget inget om hur man bygger något, men roligt är det och det blev tom målat idag. Tak kommer snarast. Helst hade vi velat ha svart plåttak, men det ligger vitt plasttak (oanvänt) i lagårn så det får bli det.
En liten fårgrind har jag knåpat ihop på eget bevåg. Även om det blir som det blir så gillar jag att fixa saker själv. Gött för självförtroendet!
Nu; Miss Marple och Glass!

torsdag 19 maj 2011

Syréntid

Syréner ute

Syréner inne

Bondbönorna tittar upp och skickar tankar till en tallrik knallgröna bönor...mmm

En självsådd akleja har dykt upp bland rosorna. Liknar ingen annan sort i trädgården. Mysko och fin.

I växthuset växer det så det knakar. Tomatplantorna ser friska och knubbiga ut. Snart ska de ner i den nya odlingsbädden. Pumpor och Squash vill snart ut till Köksträdgården.
Snart kommer mamma med frukost och sedan blir det trädgårdsarbete hela dagen! Lycka för mig.

söndag 15 maj 2011

Självhushållningstankar

Svart katt, blöt katt.
En del plantor är i jorden såsom broccoli, brysselkål och purjolök.

Funderar ibland över vad de åt förr i tiden när man inte bara kunde åka och köpa det man ville ha på en gång. Idag finns allt tillgängligt i stort sett hela året. I mitt huvud var det enda som fanns kvar i maj lite gamla rovor och kanske något insaltat kött. Men se här vad som klarat sig hela långa vintern i jordkällaren!
Maten var nog inte så torftig förr eftersom man var helt fenomenal på att ta till vara livsmedel på ett helt annat sätt och man hade jordkällare. Som gjorda för att förvara under optimala förhållanden.
Jag kan alltså knapra på mina äpplen som jag plockade i oktober medan jag står och tittar på äppelblommorna. Wicked som Ron skulle ha sagt...

lördag 14 maj 2011

Grind till Köksträdgården


Maria snickrar del 1

Nätslit och söt katt.

Idag har vi en snäll Erik här som hjälper oss med att sätta upp och spänna nät. Tur det, att vi får hjälp för det är lite trix och fix. Jag springer mest runt och känner mig onyttig. Men jag har faktiskt sågat till alla strävor och grindarna blir mitt jobb sen.

Söt katt...Herman
Hönsflocken vid favoritplatsen vid syrenbusken. En flockmedlem färre sedan i morse men de tycks inte sörja överdrivet.

tisdag 10 maj 2011

Varm vår och får.

Idag har jag hälsat på hemma hos Agnetha på Kullans lycka. Jag träffade Lisa och hennes döttrar Lilla My och Brun-Fia. Döttrarna är ett respektive två år. Lisa och den ena dottern har varsitt bagglamm som får bo hos oss fram till slakt. Lisa verkar vara en mycket lugn och klok tacka på fyra år. Hon kom fram och delade med sig av en puss pannan. Mys. Det ena bagglammet har någon liten hjärnskada eller dylikt som gör att han vinglar lite grann. Men han hänger med de andra och äter bra så ingen fara på taket där inte.
I helgen blir det att sätta på nät och snickra grindar sedan är det bara att vänta.
Jag vet att det inte syns alls men det är en trana på bilden. Skulle bara visa varför Tranum heter Tranum. De låter otroligt högt...
Ska bli gott med päron i september.

Nu pausar från plantering i värmen och lyssnar på Beastie boys. Word.

söndag 1 maj 2011

Vi går vidare med fårhage och annat.

Stolpar i jorden på baksidan. Det ser lite ut som om vi bor i Skåne... det blåser i alla fall så det räcker på slätta.
Jag och min bästa vän de senaste helgerna. Har spettat ett antal hål och det börjar kännas i händerna. Utvecklar arbetarhänder å det grövsta.
Stolpar i kuperat skogsparti. Det ska man egentligen inte ha för det blir bökigt med nätet, men det finns inget att välja på. Här kommer det även att borras i berg framöver. Spännande.
Köksträdgården fick egna stolpar som målats faluröda. Ganska fint blev det.
Körsbärsträden blommar en kort stund så det gäller att njuta också, inte bara jobba.