Bild

Bild

fredag 17 juni 2011

Bääääääää


Nu är de äntligen här! Lisa, Lilla My och Brun-Fia. Två små bagglamm också, men de ska bli köttfärs till hösten så de vill vi inte färsta oss vid så mycket. Lilla flocken verkar trivas än så länge trots massivt regnande. Mat finns det gott om och det är väldigt spännande när vi (jag och CH) rör oss ute. Man får klappa lite på Lisa (leader of the pack) vilket är bra, eftersom vi vill ha riktigt tama får. Life is sweet och idag ska jag göra fläder- och krusbärssylt.

söndag 12 juni 2011

Slit och slöhet.

Vi passade på att elda upp årets eldhög. Blött i marken och svag vind ut över fältet utgjorde perfekta förhållanden. Det är ganska roligt att elda faktiskt. Framförallt att en massa skräp blir till nästan ingenting utan att behöva hyra kärra och köra till Kartåsen.
Varför bara snickra lite lätt när man kan bygga om helt!? Efter lite eftertanke beslöt vi oss för att riva upp golvet i ladugårdens ena ände. Och med all rätt, det var en sjö under golvet! Nu blir det till att gräva dike, lägga dräneringsslang (rör?), och lägg nytt golv. Tur att vi inte har nåt annat för oss...
Vi har slappat lite oxå. Jag och Herman sitter gärna och surfar (läs gosar).
Loppisfynd. 65 pix för en emaljerad tekanna.

På torsdag kommer fåren!

tisdag 7 juni 2011

Fåren? Nu kan ni komma!

utanför dörren...
Örtagården
Nu är hagen färdig för damerna tre med söner. Så kom nu då, vi längtar!
Här sitts det mest hela tiden. På morgonen, efter jobbet och helger igenom. Life is nice.

Grönsaker on the way.

Tomaterna växer som de ska och har tom börjat blomma. Den nya sorten Sibirijak ser väldigt kraftig ut. Ser fram emot växthusvarma tomater snart! Har satt tomaterna i odlingsbädd i år istället för hinkar. Lättare att hålla fukten. Har satt dem ganska tätt, hoppas det går vägen. Några gurkplantor är satta emellan, ska bli kula att se hur den taggiga sorten Soyo Long klarar sig.
Är mäkta stolt över mina egenuppdriva broccoliplantor. Har ingen aning om hur stora de borde vara vid det här laget, men jag tycker de ser fantastic ut! De får bo under fiberduken, långt bort från alla fiender som hotar.
Fennel Bulbs! Har precis fått hem två böcker från River Cottage och för utom en massa härliga recept så lär jag mig mycket engelska ord. Mycket fänkål kommer det att bli i sommar. I salladen, gratinerad, på grillen, pickled...
Mangold, en favorit i repris. Så fin, så god, så lätt att odla; Me like!
Mitt köksland vid växthuset. Här trängs lök, vitlök, sallad och rädisor. Har även sått en hel mängd bönor i helgen. Hoppas de kommer upp! Har i år provat två nya sorters huvudsallad. Än så länge har jag bara testat enstaka blad och de har en mild fin smak och otroligt vackra i landet också.