Bild

Bild

söndag 17 juli 2011

Hage nummer två

Vi har bundit ihop verkstaden och ladugården. Eftersom stolparna är fastskruvade i stolpskor som i sin tur är nedgjutna i berget så behövdes det lite stadga i form av brädor uppe och nere. CH målade falurött.
Fårhage nummer två bjuder på lite mer utmaningar i form av kuperad terräng. Jag har för första gången sågat i grästuvor till exempel. När det är kuperat så behövs det lite mer fix och trix. Fler strävor och brädor upptill. Men inom en snar framtid så kommer våra fina fårflickor att kunna njuta av sin nya hage.

lördag 16 juli 2011

Hej Brun-Fia!
Detta är vår yngsta tacka, Brun-Fia. Hon är ett år och förstagångsmamma. På grund av att hennes lilla bagglamm har behövt lite extra omsorg så har hon blivit mycket tam. Hon vill gärna bli klappad och gosad med. Brun-Fia är även en fena på att klättra i träd, speciellt de som dignar av körsbär.


Konfirmation i Undenäs

Jag tror att någon längtat en aning efter sin storebror i 4 veckor. Tack Joel för en fin konfirmation!

fredag 15 juli 2011

Kvällspromenad.

God mat.Igår blev det matlagning minsann. Efter slit med hagar och annat så är det extra gott med krubb. Det blev rostbiff från Gröna gårdar, potatis i olja och rödlök. Mmm. Till detta blev det en broccolipesto från Hannu Sarenströms nya bok. Den rockade fett! Varsågod och ät!

söndag 10 juli 2011

Syltdags.

Måste bara föreviga den fina broccolin. Helt klart värt att odla! Lätt att så och ta hand om och så gott dessutom. Sorten jag valt sätter många små skott efter att den stora blomman skördats och de är små men naggande goda.

Jordgubbar och rabarber = sant!
Tillsätt syltsocker och lite vanilj och du har sommar på burk.

Växthusnytt.

Gurka på väg. Väldigt små är de än så länge, men snart ska vi njuta av taggig, god slanggurka.

Sibirijak börjar så sakta att få färg. Snart blir det tomatfrossa. Det ska ätas färskt, kokas tomatsås och göras ketchup.

I år får vi nog för första gången en riktig vindruvsskörd. Hoppas de blir riktigt söta och goda.

De mesta går bra inne i växthuset, men det märks vart jag odlat innan för där är jorden lite trött och det växer trögt. Inte slarva med jordkvalitén är rådet till mig själv.

Hej Lisa!


Lisa är vår fina flockledare och även mamma till de två andra tackorna. Hon är lugn och stor och bräker som en ko råmar. Vill bli klappad ibland, hon bestämmer när. vi gillar vår trygga, fina Lisa.