Bild

Bild

måndag 24 oktober 2011

På önskelistanhttp://www.virvelkraft.se/Vaxthuset_Nemo.html

Måndag morgonVardaglyx kan vara många saker, till exempel detta.

måndag 17 oktober 2011

Ledig måndagDags att höststäda i växthuset. Det ligger tomatplantor på marken och frosten har tagit de flesta plantorKänns skönt att kunna stänga till växthuset nu och låta det vara till våren. Behöver bara lägga på lite halm på vinrankans fötter så den inte fryser.Sista skörden för 2011! Mest gröna tomater och grön paprika, men det går ju också att äta. Löken som hängt på tork tog jag in också.Söta goda vindruvor. Jag har märkt att de blir sötare och sötare ju längre de får hänga. Inte ha för bråttom med skörd i augusti alltså.Trots upprepade frostnätter så ger sig luktärterna inte! Så än så länge doftar det.Tapper prästkrage.Har samlat ringblommefrön till nästa års sådd. Kommer nog att ha ringblommor på fler ställen då. Man blir glad av det gula.Gissa vem som sover på Lilla Mys ull? Hoppas hoppas ullkursen blir av så att jag vet om jag tvättat ullen rätt. Vågar mig inte på att tvätta de andras än så de påsarna står i ladugården och bidar sin tid.

torsdag 13 oktober 2011

Tortano, pumpa och aster

Tortano, Leilas recept. Göragott, bröd med fyllning, rökt skinka och mozarella.Detta ser lite skumt ut med det är en pumpa som körts en timma i ugnen på 200 grader. Då blir det mjuk och fin och går att baka kaka på. En sådan som man ser nedan. Mycket god och saftig.

Nu har fåren vintersnacks kommit! Jag slapp slitet och tackar man och granne för det.
Fåren har smakat och verkar nöjda. 2 kr kilot kostade det och vi har nog så det räcker en stund framöver, helst till maj...Kunde inte låta bli att ta en bild på Lille tuppen, ja han heter det och han är så fin! Jättesöt när man kommer med godis. Vill nästan sitta knät. Redan klarar han och hans två småtjejer av att spankulera i trädgården själva (när vi är hemma såklart) och hittar hem vid mörkrets inbrott.

torsdag 6 oktober 2011

Ulltvätt och Maränger

Innan ulls används så måste den tvättas. Googlar man finns det ungefär hur många råd och metoder som helst. Såhär blev det för mig denna gång;
Jag lade ullen i 30 -gradigt vatten med lite, lite Yes. Lät det ligga några timmar. Kramade sedan ur vattnet och sköjde några gånger. Sen lät jag den ligga i kallt vatten under natten. Idag ska jag skölja tills vattnet ser rent ut. Undrar om detta funkar??


Just det, hade ett gäng vitor i kylen. Då blev det rosa maränger. Sega i mitten. Mmmm

måndag 3 oktober 2011

Nya medlemmar i hönsgårdenVälkommen Hedamoratuppen och Hedemorahönorna!
Tyvärr fick vi avliva vår lille kochintupp eftersom han inte kunde ta hand om sin flock. Dessutom slutade han inte att gala när han väl kommit igång. Det blir jobbigt med en tupp som gal en timma i sträck...osv osv
Men det känns väldigt roligt att få dessa tre skönheter till oss.Än så länge verkar allt gå lugnt till, de sju samsas fint i hönsgården. Alla verkar lite försiktiga och jag hoppas det kommer att gå lugnt till och att de kan vara snälla mot varandra.Mysmåndag.Årets Borlottoskörd ligger nu på tork.