Bild

Bild

söndag 25 december 2011

Julafton 2011Lilla granenJulklapp med fina framtidsutsikter. Glassmaskin!Julklapp till torpet.Findukning med linneduk. Vilket fantastiskt väder denna dag. Köket har inte varit så ljust sedan september.Älskar fåglar i granen.Och den här snygga retrokulan.

tisdag 20 december 2011

När det lider mot jul...River Cottage Shortbread med vanilj.Havrebollar (chokladbollar utan kakao), sprinklade med mörk choklad.Bäbisbiskvier med pepparkakssmak. Pilligt och lyxigt gott.Mozartkulor.

Sweet Christmas på er!

måndag 12 december 2011

Ledig MåndagGos med Lisa. Lisa är ungefär som en stor hund. Gillar att bli kliad bakom örat.Brun-Fia som är vår minsting gillar att bitas. Gärna i kläder och handskar. Har du nåt godis matte?Lilla My som också älskar att gosa, lägger huvudet på sin mamma Lisa och blundar en stund.Loppisfynd. Två Rörstrand "sippa" för 20 spänn styck. Perfekta till gröt.Lite skörd kvar. Purjon tyckte att det började bli lite väl vått om fötterna, så nu ligger de sköljda och ansade i kylen i väntan på tillagning.I år har jag satsat på en hel del grönkål, både till oss och hönsen. Idag fick de sistnämnda sig en rejäl portion. Hoppas de börjar värpa nu av alla vitaminer! Vi vill inte behöva köpa mer ägg nu. Längtar efter våra egna.
Grönkål är finfin att stoppa i diverse rätter. Idag i en kycklinggryta tex.Majkens största idol är Herman och ibland kan man inte komma nära nog, även om man egentligen inte får plats...Vissa går och lägger sig i tid...närmare bestämt 13.00! Kanske i tidigaste laget. Hönsen tycker nog att det är tråkigt med molntunga grå dagar. Orka liksom.

söndag 4 december 2011

Julfint hos folk och fä.Årets krans, såklart gjord av hö. Och lite träpärlor. Härligt slarvig om jag får säga det själv.Det blir mörkt i köket varje år när vi tar bort taklampan. Det gör vi för att ljusringen i fönstret ska synas. Bra då att jag fyndat liten läslampa på loppis. Ny jordad uttag så var bordet ljust igenDet finns många, många fina sätt att göra adventsfint på, men denna klassiker slår allt tycker vi. Ingen annan lampa lyser så fint.Idag fick hönshjärnorna gå ut trots utegångsförbud pga newcastle, men jag behövde städa och då blir de bara stressade när jag far runt med grep och sopborste. När det ändå var ute och sprätte så passade jag på att göra lite julfint hos dem.
Lille tuppen är så fin och han och de svarta damerna växer så det knakar. Just nu värper ingen men snart så kommer nog alla damerna igång. Ett litet break har väl alla rätt till och det är just det industrihönorna inte får...
Även fåren fick julpyntat och det kanske är lite too much och kanske bara något jag gör såhär första året, men det blev fint. En ladugård passar i granris tycker jag. Och pyntet kommer att ätas upp, det bästa av allt tycker fårskallarna.Bää och trevlig andra advent!