Bild

Bild

måndag 17 september 2012

Septemberblandning


En helt unik bild på grund av att alla tre katter är närvarande. Att Herman står ut med Ulla så nära händer inte ofta.

Sista rycket i växthuset. En hel del paprika finns kvar, mestadels grön. behöver nog ta in de finaste plantorna så de hinner bli röda. En del tomater finns också men nu dröjer det nog inte så länge till första frostnatten. I år har det inte växt som önskat där inne men det bror väl kanske på vädret. Nästa säsong kommer jag att slänga in en massa fårskitkompost, det gör nog susen. Ska filura ut en smartare vattningsanordning också.


Borlotto på tork


Nu har vi äntligen slått till på en musterianläggning ala handkraft. En kross och en press blev det. Vi har testat och jag tyckte väl att krossen krävde mer än jag trodde. Lite bökigt, men det ger sig nog. Pressen sköter sig fint och vi har hittills pressat två liter James Grieve och två liter Aroma. Efter konservering i kastrull 75 grader i 20 minuter så ljusnade musten avsevärt och klarnde till. Mycket vackert! Jag känner ingen stor skillnad på de olika sorterna, men maken hävdar motsatsen.


Los Krosso!


Så här fint blev det med must i Ikea-flaskor.


Ulla räds inte lite äventyr. Hon hänger gärna med fåren en stund. Fåren tyckte det var sådär med en närgången katt och flyttade sig undan för undan.


Så till sist så blev det en äppelpaj i helgen som var. En med mazarinfyllning. God? Mmmm.