Bild

Bild

måndag 31 december 2012

Vad göms i verkstaden?
Vad gömmer sig inne i den lilla verkstadsdelen? Jo en drejskiva! Hittade äntligen en till rimligt pris och framför allt en som inte redan var såld. Har nu provdrejat och kunde i alla fall konstatera att jag inte glömt allt. Nu ska vi "bara" renovera klart så det blir fint och lite mer isolerat. Letar under tiden efter ugn. Dyrt och svårt köp. Men det ska nog lyckas.
Känslan av att dreja och känna leran mellan fingrarna var mycket trevlig. Gott nytt år!

torsdag 27 december 2012

Julafton 2012Trots en ihärdig förkylning så blev julafton en fin och mysig dag. Vi lyckades dagen innan att släpa in en liten gran och pynta den. Tomtar och annat pynt fick stanna i lådorna i år och vi upptäckte att det inte gjorde så mycket. Det finaste pyntet enligt oss åker upp innan första advent.
Vi åt praliner, katterna fick smaka på julbordet, hönsen fick jullimpa och fåren fick finknäcke. Alla nöjda.
God fortsättning!

fredag 14 december 2012

Mer December 2012Så fantastiskt vackert det är ute en sådan här kall och klar dag. Särskilt i gryningen. Fåren är extra hungriga i kylan och får nästan obegränsat med hö för att hålla energin uppe. När jag tassar omkring i hagen kan de inte låta bli och hänga på. Så ruskigt nyfikna. När det visar sig att jag inte har något snask med mig så rusar de in i stallet igen. Så himla gulliga när de spurtar!
Kransen på dörren i år blev fin och vass. Inne frodas citronträdet medan limeträdet inte mår så bra. Har ingen aning om vad som hänt, vet bara att jag skött båda träden på exakt samma sätt och att de stått bredvid varann både sommar, höst och vinter. Tråkigt.
Olivträdet har än så länge behållit sina blad där det står i hörnan.

måndag 10 december 2012

December 2012


Jag har stickat klart första tröjan med ull från våra kära fårskallar. Mönstret är från Strikk och både lätt och roligt att sticka. Tröjan passar bra, något korta armar kanske, men annars bra och varm.
 

Nyttoväxter i färg, köpt på antikvariat. Mycket fina färgbilder.


Vintersolen skiner in i vardagsrummet.


När jag slutar tidigt hinner jag med solen en kort stund de få dagar den visar sig.


Ulla, som varit riktigt dålig efter sin kastrering  har repat sig och är sitt vanliga sjövilda jag. Tack Skara djursjukhus för att ni har öppet på kvällarna!


Äntligen har vi en amaryllis som inte blommar i februari.


Vårt absolut finaste julpynt. En adventskalender från 40-talet. Detta är högra sidan.

 

Mitten.


Vänster.


Jag har skidat i helgen. Två gånger var jag ute i mina egengjorda spår. Ganska tungjobbat med lössnö och gamla skidor.


Men igår söndag fick en granne ryck och spårade på åkrarna! Så roligt att vi har vårt egna lilla spår i byn. Hoppas många utnyttjar detta.


Grönsaksland i vila. Jag vet ju att det knappt går en dag efter nyår så sitter jag där med min planeringsbok. Vad ska växa var? Hur mycket? Vilka fröer? Osv. Men det är ändå härligt att titta på landen när de ser ut så här. En lugn kontrast mot allt det liv som kommer.