Bild

Bild

fredag 31 januari 2014

Downton Abbey Mystery KAL

För ett tag sedan hängde jag på ett så kallat Knit along-projekt (KAL). Eftersom det är en mystery-KAL så får man endast en del av mönstret i taget. Man har alltså ingen aning om hur slutresultatet blir.

KALen utgår från Downton abbey och i varje avsnitt finns flera ledtrådar som leder en rätt i varje veckas mönstersläpp. Jag har redan sett säsong 4 så jag väntar till de tre ledtrådarna släppts dagen efter avsnittets sänts i USA.

Hittills är stickningen en lång lång tarm som jag tror blir en riktigt mysig sjal.


tisdag 21 januari 2014

De fina hönshjärnorna på Soldatkullen

Ris idag. Smaskens...

Ivar Guldhjärta är snygg som vanligt och damerna hans är lika fina. De två vitsvarta orusthönorna längs ner har vi haft sedan vi började med höns. 2008 tror jag. De värper inte så mycket som de svarta Hedemorahönsen längre, men alla har väl rätt till en härlig pensionstid!?

Två av hönorna är kläckta och uppvuxna på här hos oss. Man kan säga att våra höns inte är så ruvtokiga eller så är det vi som inte ger bästa möjliga förutsättningar. Så snart det vårar till sig ska jag bygga en helt oemotståndlig ruvkammare. Då får vi se!


Ulla och Ulla!Måste bara göra en jämförelse! Liten Ulla har blivit stor. Och lekmusen är inte så skrämmande längre...
De första bilderna är tagna i juli 2012 och de senare nu i januari 2014.

måndag 13 januari 2014

Polotröjan Apple Spice


Har precis blivit klar med min Apple spice-tröja! Tycker att den blev så himla fin och sitter exakt så som jag vill. Jag tycker oftast att ärmarna blir för korta så jag förlängde dem. Jag gjorde även själva tröjan lite längre.

Designent är enkel men detaljerna med mosstickning och den fina kanten som blir vid raglanminskningen förhöjer verkligen intrycket.
Mönstret var också hur enkelt som helst att följa, inga krångliga beskrivningar. Heja!


Garnet är supermjuka Pure Alpacka från Pickles, färg; Naturligt grå. Om Oslo låg nära Tranum skulle jag totalruinera mig. De har så otroligt fina garner och mönster.


Här ser man hur fint det blir med mosstickning och slätstickning tillsammans.


Nya marimekkogardiner. Lyx helt enkelt. Jag blir glad av färgfest i köket!


Enda solstrålarna som visat sig sedan november. Underbart är kort.

onsdag 1 januari 2014

2013 - ett år.
Det kom en hel del snö 2013. Här är vi i månaden februari.


 Så pass mycket snö att det gjordes spår utanför fårhagen. Rena rama folksamligen i spåren soliga dagar.


2013 var året så jag köpte keramikugn! Köpte den redan i mars så den har fått stå och vänta för den lilla detaljen verkstad fattades vid köpet.


Vårvinterns vackraste promenad på hindens rev. Vädret var så fint det kunde vara och naturen bjöd på isformationer i form av flera meter höga isberg ute vid spetsen.


Pip-pip kom till världen med ett pip. Det blev bara en kyckling detta år. Kanske blir det fler 2014?


Denna vår bestämde jag mig för att flytta örtagården till sniglarnas älsklingshörna. No more uppätna grönsaker.


Inne i växthuset byggdes det odlingslåda storlek large. Och som det växte gurkor och paprikor i den!


Gamla örtagården blev bär- och fruktträdgård. Många hallonplantor donerade av snäll granne och snäll kollega. Ett päronträd fick också flytta dit.

På semestern lekte vi snickare och bytte tak på verkstan. Det gick faktiskt bra.


Nu kan det regna...


Men det regnade inte många droppar denna sommar. Kanske beror körsbärsträdets bortgång på det eller så hade det givit upp ändå. Vi har inte tagit ner det i hopp om återuppståndelse år 2014. Vi får se.


Två fantastiska dagar i Skåne blev det. Vi hittade till badplatsen med brantaste stigen. Snorkelvatten och klippformationer.


Lars Wilks skapelse.


Sommaren varade hela september...


I oktober hölls det äppledag på Soldatkullen. Många kom och krossade och mustade dagen lång.
Tradition?


Plommonträdet gick bananas och gav frukt så grenarna knäcktes.


Man kan verkligen säga att 2013 blev ett stickår. Jag provade att börja sticka efter engelska mönster och vilken värld som öppnade sig.  Hej då svenska stickmönster med krångliga ord och tusen delar som ska sys ihop och hej mönster som man fattar och sitter bra på kroppen!


Verkstad till mitt keramikskapande har vi byggt. Isolerat och med ny el. Leran har kommit och förutom några detaljer så är det klart!


Julen kom och varmt och skönt ute blev det. Regnet har dominerat hela december, men det gör inget. Då blir det ju mer tid till verstadsfixande och stickning.


2013 tackar (hehe) för sig!