Bild

Bild

lördag 19 april 2014

Glad påsk och paddor!

Påsken firas med Mat, choklad och paddsafari.

Varje år i april vaknar paddorna från sin vintersömn och hänger på vår gata i byn. Det är inte bara några utan ganska så jättemånga.
På sommaren kan det bli paddsvärm med bäbispaddor, men detta som sker nu är de fullvuxna djuren och de är så fina! Så fina att jag var tvungen att gå ut och fotografera. Om  man kör bil på kvällen och natten vid den här tiden så gäller det att vara bra på att väja. De är ju faktiskt fridlysta.

Ska också hinna med lite omskolning av de fina tomatplantorna också.


tisdag 8 april 2014

Loppis i Vänersborg

Hittade riktigt fina saker på loppis i Vänersborg i helgen. Inga superpriser, men tillräckligt billigt för slå till. Två fina gamla trätuppar, två rörstrandskrukor i pastellfärger. Krukorna är så fina så det nog är samlarvarning på sådana!
Sedan hittade jag tre dukar. Jag samlar ju på tryckta dukar och det är extra svårt att hitta motiv som inte är jul eller påsk. Och nu fanns det många att välja på! måndag 7 april 2014

Verkstadsfix och halsduk

Nu har jag äntligen börjar blanda glasyrer. Jag vill få fram en fin vit, inte för glansig och inte för matt. Det blir till att prova oss fram jag och ugnen. Jag har i alla fall kört en skröjugn och det verkade funka fint. Allt höll! 
Men jag måste shoppa nya plattor. De jag fick med är förstörda och kör jag med de plattorna är risken stor att det droppar gammal glasyr på mina grejjer, inte bra helt enkelt.

Har också blivit klar med en halsduk till mannen min. Den blev så fin! Fina färger valde han och designen är smart och lättstickad. Den blir nog bra i oktober, just nu vill man inte tänka på ny halsduk när fåglar kvittrar i varje träd...