Höst


Fårskallarna slipper äntligen alla bromsar och blinningar nu när hösten kommer. De verkar också sannerligen nöjda med att få lite morgonhö. Tanken var ju att de skulle hållas på sträng diet ett tag, men lite måste de ju få i alla fall. För nu har frosten börjat på allvar och betet håller på att ta slut.


Dags för frukost. Vallkatten Herman hjälper till...


Lilla My är sådär sugen på hö när det står en människa bredvid som lika gärna kan gosa lite.


Så här.
 


Ullfiorna har blivit till garn! Förra veckan hämtade jag spunnet garn på gården Mysten. Vilket otroligt vackert ställe. Vackra hus, vacker natur och gärdesgård som stängsel. Garnet är spunnet på spinneriet i Loo som är till för oss som har en liten flock och vill ha garn för eget bruk. Garnet blev mjukare än väntat och första tröjan är på gång. Blir nog några vantar också, eftersom fyra kilo garn räcker en bit.



Äpplen plockas för mustning framöver. Just denna sort som vi tror är Uveredsäpple ska plockas omogna för att sedan ligga och mogna till sig. I dag skall Cox Pomona plockas och läggas in i jordkällaren.


Louise Bougnet.


Förra helgen var det loppis i Kinnarp och vi var där och trängdes milt sagt. Det blev en finfin ullkudde...


...och en finfin ryamatta till hallen.

Kommentarer

Anonym sa…
åh. se, nu får du mig att känna att det kanske kanske är okidoki att återvända hemöver när det är dags tack vare dina fina vackra bilder. krämar från kalifornien

Populära inlägg