Byggnadsvård och vårtecken



Tidiga tulpaner. Jag satte dessa vår första höst på Soldatkullen och de kommer upp varje år. Nästan overkligt röda när de blommar. Gillar också att de är så tidiga och blommar när nästan inget annat i trädgården gör det.



Så här det nästan alltid ut när jag försöker leka fotograf. En viss katt som alltid ska vara med...



Många bloggar i Sverige har väl kanske snödroppsbilder, men de här var så fina i den tidiga vårsolen en solig söndag i februari.



Inspirerad av bloggen Färg och flis och de fantastiska dörrarna som är på gång där så måste jag visa pardörrarna som en gång suttit på vårt hus. Slitna, smutsiga, trasiga och oisolerade. Men en dag ska de pryda sin plats igen. Så är det.



Här ser man de färgade glasen, så otroligt fint!



Närbild på låset.



Fönsterbågarna finns också kvar. Många är trasiga, men det går att plocka ihop glas och bågar så att det räcker till framsidan på huset. Har hört att det ska ha funnits en glasveranda. Skulle så gärna vilja se hur den såg ut.



Måste bara visa hur fin Ivar är. Fjäderdräkten är nästan ullig.

Kommentarer

Anna-Karin sa…
Nej,någon glasveranda har aldrig funnits.Åh,vad roligt att ni tänker renovera de gamla dörrarna.Ett minne:1954 var det total solförmörkelse.Man fick använda sotat glas och titta på solen.Men vi kunde titta genom de färgade rutorna i dörren.
hälsn. Anna-Karin
soldatkullen sa…
Okej, då vet vi. Det finns ju fina glasverandor i bygden som man kan inspireras av. Fiffigt att titta genom de färgade glasen!
Jonsgården sa…
Så typiskt katter!
Roligt att dörrarna finns kvar, vi fick ju ragga upp granngårdens...
Mor Grön sa…
Jättefina dörrarm jag antar att de är speglade bakom masoniten? Har köpt ett par liknande till växthuset. Vill ha till huset också men där får vi nog anlita en snickare att renovera ett par gamla + snickra till passande isolerade innerdörrar så det står sig mot kylan alt. snicka ihop något nytt i gammal stil. Är inte händig nog att fixa det själv tyvärr.
Anonym sa…
Men vad spännande att han har blivit en ullhedemora, så fin han är. Anneli

Populära inlägg