I juni


Efter det stora körsbärsträdets bortgång behövdes föryngring. Vi fick tag på ett fint vildkörsbär som vi hoppas ska trivas. Det får stå så att rosenrundeln ringar in det.


Potatisen växer fint. I år har vi satt Asterix, Maria och Mandelpotatis. Sorten Maria har kommit längst och vi hoppas på knölar till midsommar. Till vänster syns hallonen som breder ut sig.


Jordgubbarna har fått halm och väntar på vackert (öh), blått nät som ska skydda mot diverse fåglar. Inget nät i världen håller dock sniglarna borta. Vi fortsätter vår kamp genom dagliga mord och bekämpning med medel.


I växthuset står bönor och väntar på utplantering. Det är det sista som ska ut på friland.


Nyhet i år; Vattenmelon! Blir förhoppningsvis små söta meloner om de trivs.


Mycket vattning blir det.


Är så glad att det regnade ordentligt förra veckan så jag slapp vattna grönsakslandet. Det är ganska drygt att stå med slangen och vattna. Det mesta är fortfarande smått, men potatisen har vuxit fort och knopparna är stora nu.


Salladen Red deer tounge hade självsått sig i hela grönsakslandet så det var bara att flytta några plantor till rätt ställe. Enklare kan inte odling vara än så!


Nästa år får vi äntligen börja njuta av sparrisen (vi fuskade och smakade på två). I år får det växa till sparrisskog direkt.


I helgen snickrade vi en bänk som får pryda uteplatsen. Mer som inramning än som sittplats.


Just nu är det vackert vackert.




Och så lite stickning. Har börjat med spetskanten på min Pop spots. Något drygt, men det blir så himla fint. Ska bli så kul när den är klar!


Just det! Har köpt pastamaskin. Hur kul som helst och gott såklart. En sak till att använda äggen till. Tittar på Simply Italian på svtflow och inspireras.


Rabarbersaft.

Kommentarer

Populära inlägg