Räven! Vår sämsta granne.




Åh, vår hönsflock har blivit attackerad av räven eller något annat rovdjur! Och vår fina tupp försvarade sina hönor ända in i döden. Två hönor fanns kvar efter attacken så de fick bli instängda direkt i säkerhet och två kom tillbaka nu på morgonen. Jag hoppas innerligen att de två resterande kommer tillbaka snart. De är av det gamla gardet och vet att man skyddar sig bäst genom att klättra in i granhäcken. Inte för att räven varit här förut, men de har ibland fått för sig att sova ute på somrarna och så sover de där.

Detta är ju varje hönsägaren mardröm och från och med nu vågar vi ju inte ha hönsen ute fria då räven vet att maten är serverad. Istället hat vi bestämt att bygga ut hönsgården till våren. Tråkigt att inte kunna ha hönsen sprättandes fria...men det går kanske till sommaren då vi är ute med dem.

Vi tackar vår finfina tupp för den korta tid han fick hos oss!




De små svarta damerna har i alla fall börjat värpa små söta bruna ägg.






Och här visar Brun-Fia upp sina klätterskills! Om man är riktigt sugen på grönkål och äpplen så kan man ju bjuda på en del tricks. Mamma Lisa som alltid får agera klätterstöd är måttligt road...

Kommentarer

Anonym sa…
ånej! ubuu för mister räf. pettson & findus har några bra skrämmaborträven tips. kräm sofian
Anonym sa…
Nej men skit! Inte hos er också :(
Hoppas de andra dyker upp snart...

Populära inlägg