Idag blev det bakdag från River Cottage Bread Handbook och Jamie Olivers senaste tidningsnummer. Det är riktigt roliga att baka utländska recept och då engelska i synnerhet. Roliga ingredienser som vi i Sverige är lite ovana vid. Tex är det ofta mycket muskot  bakverken. 



Vanliga frallor från Rover Cottage. Den mest pålitliga degen som går att variera i det oändliga.  Denna gång blev det en del grahamsmjöl och lite linfrön i.
 


Sedan blev det Cross Buns! En sorts bulle som jag antar är vanlig på påsk (därav korset). I degen ska det vara blan annat muskot, kanel, koriander och svarta vinbär. Efter att man bakat ut bullarna så gör man ett gäng vita maskliknande korvar som man lägger i kors över bullen. Ska bli mycket spännande att smaka.




Har strykt två loppisdukar. Man kan nog säga att jag samlar på tryckta dukar och det är ingen konst att hitta fina juldukar, men påskdukar ät det ont om. Blev ju såklart glad när jag hittade dessa på en bakluckeloppis förra våren. Vilken ska ligga på köksbordet då?  Vi får se.



Blåkulla nästa...

Kommentarer

Populära inlägg