Trädgårdsarbete


Vi planterade en svartvinbärsbuske inne i hönsgården för några år sedan och i och med att hönsen äter alla skott närmast marken så har den nu blivit uppstammad! Den gödslas ju också naturligt så förra sommaren gav den rekordstora vinbär. Busken (trädet?) bidrar också till trevnad och skugga för våra fjäderfän.


Lilla My en regntung helgdag.


Nu har allt utom tomater, paprika och pumpor fått flytta ut i växthuset. Det blev ohållbart trångt inne och för att bäbisplantorna inte ska frysa så slås de in i fiberduk varje kväll. I natt var det några minus, men fiberduken har gjort sitt jobb. Alla skott har klarat sig...än så länge.


Gräslöken är snabbast i örtagården och lyser nästan onaturligt grön. Snart kan vi börja använda den.


I fårhagen har det vuxit gullvivor som blommat glatt varje år, både gula och mörkt röda. I och med fårens aptit så har de inte fått en chans i år, så det blev flytt till örtagården idag. Där finns det numera lite plats efter att jag begränsat myntan kraftigt. Hoppas den sätter fart och blommar nu.


Jag har ju som sagt lagt ner lite mer tid än vanligt på örtagården, rensat noga, gödslat och delat plantor. Både för att plantorna ska må bra och för att få plats med lite nytt som såpnejlika och violruta.  Jag vill inte vara så här noggrann varje år för då missar man alla bäbisplantor av isop, salvia, oregano mm som sprider sig tacksamt. Men ibland behövs det ett ryck.


Nu är det bara andra hälften kvar... Denna del ska grävas, rensas och bli jordgubbsland. Lite i taget får det bli, jorden består av tung lera. Näringsrikt och svårgrävt.


Idag satte jag tre potatisar i hinkar som får stå inne i växthuset. Förhoppningsvis kan vi få nypotatis tidigt på detta vis. 


Annars finns det jobb så det räcker. Gräva om komposten till exempel. Också ett arbete som får göras i lagom doser. Majken är med och letar möss. Grävde upp en stackars padda som jag snällt la på en annan trygg plats. Söt var den.


Herman håller mig sällskap mest hela tiden. Fast helst uppe i ett träd.


Tomatfönster.

Kommentarer

Anna-Karin sa…
Vilken fin bild på lilla My och hon som kikar fram bakom knuten.
Anonym sa…
me like hermanbilden! och fåren och alla växter...
Anonym sa…
Fina foton! Snart blir det grönt och lummigt i varenda liten vrå på Soldatkullen....och då kommer vi och njuter av det och tar en liten fika under körsbärsträdet :)
soldatkullen sa…
Ja, välkommen under körsbärsteädet vilka ni nu är!

Populära inlägg