Valborg


Tyvärr har vår lilla by lagt ner sitt valborgsfirande vilket är väldigt tråkigt. Det var riktigt trevligt med kör, eld och varmkorv. Men utan firande så får man bygga sin egen eld. Vi gick runt i fårhagen och samlade torra pinnar. Det fanns en del. Sedan byggde vi någon slags 60-talsinspirerad eldstad i gruset. Inte så snyggt, men det brann bra och det var mysigt att sitta och värmas vid elden.


När vi köpte huset 2006 så satte jag en hel del tulpanlökar. Mest vita och rosa. Tyvärr verkar det vara så att moderna lökar bara klarar sig en eller två säsonger för det mesta. Nu när de gett sig så kommer de gamla lökarna tillbaka. Hur gamla de är vet jag inte men de verkar ha förnyad kraft. Inte min favoritfärg, men de är ändå vackra. Så här ser det ut på flera ställen. Röda och gula tulpander skjuter upp både här och där.


En favorit i trädgården och det bästa är att de trivs så bra så de förökar sig hejvilt.


Bäddarna i växthuset är färdiga för plantering så i helgen får tomaterna komma i jord.


Åh, lilla sparrisen! Så fint den tar sig, och många små plantor blir det. Det blir fler än vi får plats med så nästa vår kommer jag att ha plantor över. Vem vill ha? Snart ska de få varsin lite större kruka med sandjord. Det blir fint det.


Kålplantorna växer snart ur sålådorna. När vågar man plantera ut?


Äntligen har jag målat klart grunden på "nybygget". Nybygget kallar vi den del som byggdes till 1968.
Nu är det bra trappan kvar att måla och den kommer att kräva mycket jobba i form av skrapning innan.

Kommentarer

Anna-Karin sa…
Fin bild på Soldatkullen!Tråkigt att det inte är någon valborgsmässoeld längre.Det är ett starkt minne från barndomen med vacker sång,högtidligt tal och elden.Och inte att förglömma;premiär för vårkläder och kortstrumpor för det var" alltid varmt på den tiden".
soldatkullen sa…
Ja, det är tråkigt. Vi hade som tradition i fyra år att vi grillade och alla som villle fick komma. Och sedan gick vi till stjärteberg tillsammans. Mina minnen från valborg är från skogshyddan. Kommer ihåg att det sällan blev någon eld för att det blåste så från sjön. Tack också,Anna-Karin för de fina bilderna. Skulle skicka ett kort som tack, men tappade bort ditt kuvert och din adress. Mycket roligt att få!
Jonsgården sa…
Trist med nedläggning! Vi fick också elda själva... Skulle skrivit om fåren i inlägget innan, hur härliga de verkar och att JAG VILL OCKSÅ!

Populära inlägg